Ποιες είμαστε

Να συστηθούμε σε ός@ς δεν μας γνωρίζουν. Είμαστε bi, λεσβίες, γκέι, τρανς και ότι άλλο φανταστείς. [Γιατί είναι το gender μας ρευστό]

Υπάρχουμε παντού γύρω σου, ορατοί και μη. Είμαστε ενάντια σε όλους τους κανόνες που γενούν καταπίεση και όσους τους αναπαράγουν. Η συνέλευση LGBTQI Larissa έχει χαρακτήρα αντιιεραρχικό με οριζόντια δομή καθώς λαμβάνουμε ομόφωνα αποφάσεις. Μέσα στις δράσεις μας περιλαμβάνονται προβολές ταινιών με συζήτηση, καλέσματα για ανοιχτή συνδιαμόρφωση και ενημέρωση, κατά της τρανσφοβίας και ομοφοβίας. Καλύπτουμε θέματα κατασκευής και αποδόμησης του φύλου, το πώς δομούνται τα προνόμια, καθώς και την κατανόηση των εξουσιαστικών πατριαρχικών σχέσεων και των έμφυλων ζητημάτων. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές καταπιέσεις και ότι συνδέονται άμεσα σε ένα πλέγμα που καλύπτει πολλούς τομείς και έτσι επιλέγουμε να κινούμαστε διαθεματικά, χωρίς να μειώνουμε την ανάγκη της μονοθεματικότητας. Θέλουμε μια ανοιχτή συνέλευση που θα ακουστούν νέες φωνές.

Η φωνή σου να είναι αλληλέγγυα με κάθε μειονότητα και να εκτιμά την διαφορετικότητα των μελών της συνέλευσης και όχι μόνο. Σε μια έντονη σεξιστική ,ομοφοβική και πατριαρχική κοινωνία, όπως η ελληνική, έχουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι έναν ασφαλή χώρο για να ακουστούμε και να συν διαμορφώσουμε. Δεν ισχυριζόμαστε ότι αν βαφτίσεις ένα χώρο ασφαλή αυτομάτως γίνεται και τέτοιος. Είναι όμως ένα διαρκές ζητούμενο.

Δεν έχει θέση κανένας ομοφοβικός τρανσφοβικός, ετεροσεξιστής, χοντροφοβικός, σεξιστής, μισογύνης και σίγουρα όχι λεβεντοέλληνας. [Αλλά έχει ακόμα μια θέση βαθιά στον Πηνειό!] Στόχος μας είναι η έκφραση όλων των σεξουαλικοτήτων, με έμφαση στις φωνές και στις εικόνες των υποκειμένων που υφίστανται μεγαλύτερη αποσιώπηση μέσα στην κοινότητα, λόγω της σεξουαλικότητάς τους, της έμφυλης ταυτότητάς τους ή/και της απόκλισής τους από τα κυρίαρχα αισθητικά πρότυπα. Επιχειρούμε την εξωστρέφεια σκέψεων και συζητήσεων μας. Δεν φαντασιωνόμαστε μια μαζική αυτοοργάνωση που θα πέσει από τον ουρανό και θα ρίξει την ετεροκανονικότητα. Κοιτάμε το τώρα, το πώς και την δύναμη που έχουν οι φωνές μας και τα σώματα μας. Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν και καμία τα σώματα και τις επιθυμίες μας!

Lets queer up.